Džem z jahod
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 403 kcal
 - Sacharidy 103 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 3 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 103 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 193.1 mg
 - Vláknina 5000 mg
 - Vitamín A 5000 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 73.5 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jahody omyjeme a očistíme od stopek. Cukr svaříme s vodou, ve chvíli, kdy dosáhne teploty 116 °C, přisypeme jahody.
 - 
                                2
Během varu odstraňujeme pěnu z povrchu sirupu. Vaříme 5 minut, poté jahody vyjmeme a sirup ohříváme až do té doby, než začne tvořit drobné kuličky, poté vsypeme jahody a vaříme dalších 5 minut.
 - 
                                3
Vyvařené sklenice na džem ihned plníme ovocem se sirupem. Uzavřeme ještě horké.