Fíkový biskupský chlebíček

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 123 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 20 g Fíky čerstvé
  • 15 g Hrozinky
  • 110 g Máslo čerstvé
  • 170 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 125 g Cukr moučkový
  • 200 ml Čaj černý
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 371 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 44 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 144.7 mg
  • Draslík 280.1 mg
  • Vláknina 2251.3 mg
  • Vitamín A 2251.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Formu na chlebíček vyložíme papírem na pečení potřeným máslem.

  • 2

    Fíky a hrozinky namočíme na 60 minut do horkého čaje. Poté slijeme a smícháme s moukou a kypřícím práškem.

  • 3

    Máslo smícháme s cukrem, postupně všleháme vejce. Obě směsi vmícháme dohromady a nalijeme do formy. Pečeme při 230 °C 8 minut, poté teplotu snížíme na 175 °C a pečeme ještě 40 minut.

Komentáře k receptu