Bílkový chlebíček s čokoládou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Čokoláda hořká
  • 140 g Mandle
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 140 g Mouka pšeničná hrubá
  • 280 g Cukr moučkový
  • 50 g Dýně
  • 100 g Rozinky tmavé
  • 8 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 polévková lžíce Rum
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 666 kcal
  • Sacharidy 94 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 94 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 63 g
  • Cholesterol 15.3 mg
  • Draslík 373.9 mg
  • Vláknina 9440 mg
  • Vitamín A 9440 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.8 mg
  • Vitamín E 6.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mandle, rozinky a zavařenou dýni nakrájíme na nudličky. Čokoládu nasekáme, máslo rozpustíme. Z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme po lžících cukr, poté dýni, rozinky, mandle, čokoládu, mouku, máslo a přilijeme rum.

  • 2

    Těsto rozetřeme do vymazané a moukou vysypané formy a v mírně vyhřáté troubě pečeme cca 60 minut. Necháme vychladnout, vyklopíme a nakrájíme na plátky.

Komentáře k receptu