Španělská Fabada

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Salám jemný
  • 250 g Slanina vepřová
  • 250 g Klobása Chorizo
  • 800 g Fazole bílé sterilované
  • 60 ml Víno červené
  • 500 ml Vývar drůbeží
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 špetka Šafrán
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1161 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 73 g
  • Sodík 1686 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 49 g
  • Cholesterol 147.5 mg
  • Draslík 1160.4 mg
  • Vláknina 19266.7 mg
  • Vitamín A 19266.7 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.4 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Klobásu, salám a slaninu nakrájíme na kousky a smažíme ve větší pánvi na oleji asi 2 minuty za stálého míchání. Přilijeme červené víno a necháme 2-3 minuty probublávat.

  • 2

    Potom vmícháme scezené fazole, šafrán, bobkový list a přilijeme vývar. Zvolna povaříme asi 30 minut.

  • 3

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu