Ledová ovocná polévka s kari

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 125 g Papaya
  • 0.5 kávová lžička Kari koření
  • 1 ks Banány
  • 1 ks Citrony
  • 3 ks Jablka
  • 1 ks Pórek
  • 4 ks Cibulka jarní
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 šálek Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 šálek Vývar drůbeží
  • 1.5 hrnek Rajčatová šťáva
  • 3 polévková lžíce Kokosová moučka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 338 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 197 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 45.8 mg
  • Draslík 675.6 mg
  • Vláknina 12005.8 mg
  • Vitamín A 12005.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 60.8 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dvě jablka i s jádry nastrouháme nahrubo, banán, papáju a cibulku oloupeme a nakrájíme. Vše vložíme do mixéru a rozmixujeme. Vmícháme rajčatovou šťávu, vývar a kari. Vlijeme do velkého džbánu, ochutíme solí, pepřem a necháme několik hodin chladit.

  • 2

    V misce důkladně ušleháme smetanu, vmícháme kokosovou moučku a nastrouhané zbylé jablko a necháme rovněž vychladit.

  • 3

    Polévku podáváme s miskou smetanové směsi, případně čerstvým pečivem. Dozdobíme plátky citronu a pórkem.

Komentáře k receptu