Topinambur na smetaně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 120 g Cibule
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 750 g Topinambury
  • 6 g Petržel - nať
  • 400 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 363 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 40 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 83.3 mg
  • Draslík 38 mg
  • Vláknina 20290.5 mg
  • Vitamín A 20290.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Topinambury oloupeme a pokrájíme na silnější kolečka. Ta povaříme 15 minut ve vroucí osolené vodě. Poté slijeme a necháme okapat.

  • 2

    Cibuli oloupeme a pokrájíme na kolečka.

  • 3

    Máslo rozpálíme a osmahneme na něm cibuli a poté i topinambury.

  • 4

    Osolíme, opepříme a zalijeme smetanou. Přiklopené dusíme 25 minut.

  • 5

    Dle potřeby doléváme smetanu.

  • 6

    Před servírováním posypeme sekanou petrželí.

Komentáře k receptu