Sladkokyselé vepřové závitky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 1000 g Mrkev kořen
  • 150 g Švestky
  • 5 g Petržel - nať
  • 600 g Vepřová pečeně
  • 5 g Tymián čerstvý
  • 400 ml Vývar drůbeží
  • 150 ml Calvados
  • 2 ks Bobkový list
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 573 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 416 g
  • Sodík 341 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 82 mg
  • Draslík 338.3 mg
  • Vláknina 11177.3 mg
  • Vitamín A 11177.3 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.9 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Švestky namočíme na 60 minut do horkého vývaru. Mrkev oloupeme, pokrájíme na menší kousky a dáme vařit. Uvařenou mrkev rozmixujeme s 20 g másla a 50 ml vývaru.

  • 2

    Maso pokrájíme na plátky, osolíme a opepříme, na každý plátek dáme 2 švestky a srolujeme. Závitky svážeme nití a osmahneme na zbytku rozpáleného másla. Necháme zezlátnout, poté přelijeme calvadosem a zapálíme. Přelijeme horkým vývarem. Přidáme sekané bylinky, bobkový list a dusíme 25 minut.

  • 3

    Hotové závitky vyjmeme z pánve, šťávu necháme trochu zhoustnout.

  • 4

    Závitky servírujeme s trochou mrkvového pyré, přelité šťávou.

Komentáře k receptu