Vařená rýže k rybám

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Rýže loupaná
  • 8 g Sůl
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 40 g Cibule
  • 10 g Paprika mletá sladká
  • 800 ml Vývar rybí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 302 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 1416 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 44 g
  • Cholesterol 12 mg
  • Draslík 283.9 mg
  • Vláknina 5010 mg
  • Vitamín A 5010 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.5 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rýži nasypeme do jemného sítka, propláchneme vodou a necháme trochu okapat. Cibuli nakrájíme nadrobno. V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, zpěníme, přidáme rýži, promícháme, přidáme 1 lžičku mleté papriky, zalijeme rybím vývarem, osolíme a vaříme 18-20 minut. Případnou přebytečnou tekutinu slijeme a rýži podáváme k rybím pokrmům.

Komentáře k receptu