Dušená rýže s bylinkami

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Rýže loupaná
  • 8 g Sůl
  • 50 g Rajčata
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 800 ml Voda pitná
  • 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 228 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 804 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 42 g
  • Cholesterol 6 mg
  • Draslík 68.3 mg
  • Vláknina 3600 mg
  • Vitamín A 3600 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.6 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rýži nasypeme do cedníku a důkladně ji propláchneme pod tekoucí vodou. Překlopíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a vaříme 18-20 minut. Případnou přebytečnou vodu slijeme. Rajčata nakrájíme na kostičky, bylinky posekáme. V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme rajčata, bylinky, krátce orestujeme a přimícháme do rýže i s máslem z pánve.

  • 2

    Podáváme jako přílohu nejlépe ke skopovému masu.

Komentáře k receptu