Černý kořen se zeleninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 166 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 68 g
 - Sodík 1002 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 15 mg
 - Draslík 268.3 mg
 - Vláknina 6712.5 mg
 - Vitamín A 6712.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.2 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kořen oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Kořen zabarvuje pokožku, takže pracujeme v rukavicích. Kostičky vložíme do hrnce s vroucí osolenou vodou, přidáme mouku a vaříme asi 1/2 hodiny. Scedíme a necháme okapat.
 - 
                                2
Mrkev nakrájíme na kolečka, očištěnou kedlubnu na nudličky, cibuli nadrobno. V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme mrkev s cibulí a kedlubnou, orestujeme, přidáme kořen, osolíme, opepříme, mícháme a restujeme, aby se zelenina v másle obalila. Stáhneme z ohně a podáváme jako oblohu k pečenému masu.