Krab se zázvorem
Suroviny
- 750 g Krab
 - 75 ml Voda pitná
 - 1 kávová lžička Cukr krupice
 - 0.5 kávová lžička Olej sezamový
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 4 ks Cibulka jarní
 - 2 polévková lžíce Sherry brandy
 - 1 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
 - 4 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 1 polévková lžíce Zázvor celý
 - 2 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
 - 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 276 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 836 mg
 - Bílkoviny 35 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 172 mg
 - Draslík 749.5 mg
 - Vláknina 1102 mg
 - Vitamín A 1102 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.4 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kraba rozpůlíme, oddělíme klepeta a otevřeme je. Oddělíme nohy, krunýř rozbijeme na kusy. Žábry a žaludek odstraníme, krabí maso vložíme do mísy.
 - 
                                2
Smícháme sherry, vejce a solamyl, směs nalijeme na maso v míse a necháme 10-15 minut stát.
 - 
                                3
Ve woku rozehřejeme olej, přidáme krabí maso, nadrobno nakrájený zázvor a jarní cibulku. Za stálého obracení vše opékáme 2-3 minuty.
 - 
                                4
Přilijeme sójovou omáčku, vodu (nebo čínský vývar), osladíme, promícháme a pod pokličkou povaříme 4 minuty. Zakapeme sezamovým olejem.
 - 
                                5
Pokrm upravíme na nahřáté talíře, ozdobíme čerstvým koriandrem a ihned podáváme.