Hráškové rizoto s bylinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Hrášek mražený
  • 300 g Rýže carnaroli
  • 150 g Pomazánka bylinková
  • 200 ml Víno bílé
  • 0.25 ks Chilli paprička
  • 8 ks Chřest zelený
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1.5 l Vývar drůbeží
  • 2 polévková lžíce Tuk rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 942 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 1320 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 161.6 mg
  • Vláknina 7086 mg
  • Vitamín A 7086 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.5 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ohřejeme drůbeží vývar. Oloupeme a jemně nasekáme česnek. V hrnci rozpustíme rostlinný tuk, vmícháme rýži a hrášek a vaříme tak dlouho, dokud rýže nezesklovatí.

  • 2

    Přidáme bílé víno a za stálého míchání jej necháme odpařit. Přilijeme naběračku vývaru a opět mícháme. Až bude rýže měkká, ale při skusu stále ještě pevná, odstraníme hrnec ze sporáku.

  • 3

    Vmícháme do rýže bylinkovou pomazánku a podle chuti osolíme opepříme.

  • 4

    Než budeme pokrm podávat, necháme vše 5 minut odpočinout. Poté rizoto rozdělíme do mističek, ozdobíme hlavičkami chřestu a kostičkami čili papriček.

Komentáře k receptu