Hráškové rizoto
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 973 kcal
- Sacharidy 87 g
- Tuky 31 g
- Sodík 1292 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 87 g
- Cholesterol 37.6 mg
- Draslík 497.1 mg
- Vláknina 8805 mg
- Vitamín A 8805 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.6 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 25.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Vývar přivedeme k varu a udržujeme horký. 
- 
                                2Česnek a cibuli oloupeme, nasekáme nadrobno a v pánvi na rozpáleném oleji a lžíci másla orestujeme až změkne. Přidáme rýži, ochutíme solí a ještě krátce orestujeme. 
- 
                                3Podlijeme vínem a na mírném ohni mícháme, dokud se tekutina neodpaří. Přilijeme naběračku vývaru a necháme téměř odpařit. Stejným způsobem postupujeme dokud rýže není hotová. 
- 
                                4Na závěr vmícháme zbytek másla, rozmražený hrášek a většinu nastrouhaného sýra. 
- 
                                5Rozdělíme na talíře, posypeme zbylým parmazánem a podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        