Pěna ze pstruha s rybí omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Pstruh
  • 150 ml Mléko polotučné
  • 350 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 150 ml Víno bílé
  • 250 ml Vývar rybí
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 446 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 359 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 413.3 mg
  • Draslík 497.5 mg
  • Vláknina 39.8 mg
  • Vitamín A 39.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.5 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Filety omyjeme, osolíme, opepříme.

  • 2

    Maso obereme a rozmačkáme na kaši, přidáme vejce, žloutky, 250 ml smetany a mléko. Dobře promícháme a kaši propasírujeme přes sítko.

  • 3

    Zapékací mističky vytřeme máslem a naplníme pěnou.

  • 4

    Pečeme ve vodní lázni, zakryté alobalem 40 minut při 165 °C.

  • 5

    Rybí vývar smícháme s vínem a uvedeme k varu, přilijeme smetanu a přidáme máslo.

  • 6

    Pečenou pěnu servírujeme přelitou omáčkou.

Komentáře k receptu