Langusta na katalánský způsob
Suroviny
- 30 g Celer - nať
- 120 g Cibule
- 120 g Mrkev kořen
- 150 g Rajčata
- 6 g Petržel - nať
- 140 g Paprika zelená
- 600 g Langusta
- 50 ml Olej olivový
- 150 ml Víno bílé
- 20 ml Ocet kvasný lihový
- 1 ks Citrony
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 špetka Pepř cayenský
- 1 špetka Šafrán
- 2 l Voda pitná
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 596 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 166 g
- Sodík 357 mg
- Bílkoviny 48 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 321 mg
- Draslík 1327.4 mg
- Vláknina 15001.2 mg
- Vitamín A 15001.2 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 116 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Jednu cibuli oloupeme a pokrájíme na drobné kousky, mrkev pokrájíme na proužky. Obojí nasypeme do hrnce, zalijeme 2 l vody, přidáme na plátky pokrájený citron, nakrájenou celerovou nať, petržel, ocet. 
- 
                                2Osolíme a opepříme a uvedeme k varu. 
- 
                                3Poté přidáme omytou langustu a povaříme 10 minut. Poté necháme vychladnout. 
- 
                                4Nasekáme druhou cibuli, přidáme pokrájená rajčata a papriky. 
- 
                                5Maso z langusty obereme a pokrájíme na větší kousky, orestujeme na rozpáleném oleji a poté přendáme na talíř. 
- 
                                6Na oleji orestujeme pokrájenou zeleninu. Restujeme 5 minut. Přidáme víno, cayenský pepř, šafrán a maso z langusty. Vše povaříme 10 minut. 
- 
                                7Maso servírujeme s omáčkou a restovanou zeleninou. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        