Plněná paprika
Suroviny
- 50 g Korintky
 - 150 g Rýže dlouhozrnná
 - 300 ml Víno bílé
 - 1 kávová lžička Skořice mletá
 - 2 ks Cibule
 - 8 ks Paprika žlutá
 - 10 ks Máta
 - 0.5 ks Petržel kudrnka
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Hřebíček mletý
 - 8 polévková lžíce Olej olivový
 - 2 polévková lžíce Citronová kůra
 - 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 426 kcal
 - Sacharidy 60 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 76 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 29 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 685.6 mg
 - Vláknina 6977.8 mg
 - Vitamín A 6977.8 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 273 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z paprik seřízneme vršky, odstraníme semena a bílá žebra. Cibule nakrájíme na kostičky.
 - 
                                2
V pánvi zahřejeme 3 polévkové lžíce oleje a necháme na něm zeskovatět cibuli. Přidáme rýži, podle chuti osolíme a asi 2 minuty ji opékáme.
 - 
                                3
Mátu a petrželku po omytí vytřepeme dosucha a jemně nasekáme. Přimícháme bylinky, korintky a opražená piniová semínka. Podle chuti okořeníme.
 - 
                                4
Papriky do 2/3 naplníme rýžovou směsí, přiklopíme seříznutým vrškem a vložíme do vymaštěné nákypové formy. Se zbylým olejem důkladně promícháme rajčatový protlak a bílé víno. Vše nalijeme na papiky.
 - 
                                5
Pečeme asi 25 minut v předehřáté troubě na 180 °C. Při pečení papriky jednou obrátíme.