Zelené fazolky zapečené s eidamem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 250 g Fazolky ve slaném nálevu - sterilované
  • 40 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 20 g Olej rostlinný
  • 10 g Mouka pšeničná hladká
  • 50 ml Mléko polotučné
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 230 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 558 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 122.7 mg
  • Draslík 153.9 mg
  • Vláknina 3750 mg
  • Vitamín A 3750 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.3 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sterilované fazolky necháme řádně okapat a pokrájíme. Na oleji připravíme světlou jíšku, zašleháme do ní mléko a deset minut za stálého míchání povaříme. Poté odstavíme a do prochladlé směsi vmícháme nastrouhaný sýr (asi třetinu dáme stranou), žloutek a sníh z bílku.

  • 2

    Fazolky narovnáme do pekáčku, přelijeme omáčkou, zasypeme odloženým sýrem a zapečeme v předehřáté troubě.

Komentáře k receptu