Zapékané zelené fazolky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 600 g Fazolové lusky zelené
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Pepř černý mletý
  • 1 dl Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • 3 polévková lžíce Strouhanka
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 207 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 64693 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 182.2 mg
  • Draslík 372.4 mg
  • Vláknina 9198.5 mg
  • Vitamín A 9198.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.1 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zelené fazolky očistíme, nakrájíme na kousky dlouhé 3 až 4 cm a uvaříme v osolené vodě do měkka. Uvařené fazolky dáme do vymazané ohnivzdorné mísy a posypeme strouhankou a nastrouhaným ementálským sýrem. Vejce rozšleháme s mlékem, mletým pepřem a nasekaným čerstvým koprem, zalijeme fazolky a zapečeme ve vyhřáté troubě.

Komentáře k receptu