Hanojská nudlová polévka s hovězím masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 140 g Hovězí roštěnka níz. peč.
  • 1500 g Hovězí kližka
  • 115 g Fazolové výhonky
  • 0.5 kávová lžička Fenyklová semínka
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 ks Zázvor celý
  • 2 ks Hřebíček
  • 2 ks Chilli paprička
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Limetka
  • 1 ks Skořice celá
  • 1 ks Cibule červená
  • 1 ks Badyán
  • 1 hrst Koriandr čerstvý
  • 1 balení Nudle rýžové
  • 12 šálek Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Omáčka rybí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 686 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 180 mg
  • Bílkoviny 90 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 20 mg
  • Draslík 280.8 mg
  • Vláknina 15491.8 mg
  • Vitamín A 15491.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.4 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli překrojíme na polovinu a krátce ji orestujeme rozkrojenou stranou nahoru, dokud nezačne karamelizovat. Odložíme stranou.

  • 2

    Maso z kližky nakrájíme na kousky a i s kostmi vložíme do většího hrnce. Přidáme připravenou cibuli, zázvor, badyán, bobkový list, fenyklová semínka, hřebíček a skořici. Zalijeme vodou, přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme 2-3 hod. Pěnu vzniklou na povrchu průběžně sbíráme. Poté vyjmeme z hrnce maso, necháme vychladnout a nakrájíme na malé kousky. Kosti rovněž vyjmeme, vývar scedíme a vrátíme do hnce spolu s masem. Krátce povaříme, dochutíme limetkovou šťávou a rybí omáčkou.

  • 3

    Roštěnku nakrájíme na velmi tenké plátky a necháme zamrazit. Jako přílohy nakrájíme zvlášť do misek cibulku na kroužky, fazolové výhonky, chilli papričky bez semínek, jarní cibulky najemno a koriandrové lístky.

  • 4

    Nudle uvaříme doměkka, scedíme a rozdělíme na porce. Obložíme plátky roštěnky, přelijeme horkým vývarem. Přílohy podáváme samostatně.

Komentáře k receptu