Jahodová bublanina

Hodnocení 2x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Jahody zahradní
  • 120 g Máslo čerstvé
  • 600 g Mouka polohrubá
  • 220 g Cukr moučkový
  • 400 ml Mléko polotučné
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1126 kcal
  • Sacharidy 181 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 146 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 176 g
  • Cholesterol 291.3 mg
  • Draslík 732.1 mg
  • Vláknina 16232 mg
  • Vitamín A 16232 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 73.5 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 36.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Změklé máslo, cukr a žloutky utřeme, přidáme vlažné mléko a polovinu mouky.

  • 2

    Bílky a sůl ušleháme do tuhého sněhu, přidáme zbytek mouky a kypřící prášek, vše spojíme do hladkého těsta.

  • 3

    Formu vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou, nalijeme polovinu těsta, poklademe polovinou jahod, zalijeme zbytkem těsta a ozdobíme druhou polovinou jahod.

  • 4

    Pečeme v předehřáté troubě na 180°C. Necháme vychladnout a pocukrujeme.

Komentáře k receptu