Topinambury s estragonem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 281 kcal
 - Sacharidy 38 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 1171 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 24 mg
 - Draslík 130.9 mg
 - Vláknina 16497.5 mg
 - Vitamín A 16497.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.9 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 26.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Topinambury očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky. V pánvi rozpustíme máslo, přidáme topinambury a zvolna smažíme, plátky občas obracíme. Zaprášíme troškou mouky, osmahneme, podlijeme vývarem, vínem, osolíme, opepříme, přisypeme estragon a vaříme přibližně 20 minut, kdy se tekutina částečně odpaří a šťáva trochu zhoustne.
 - 
                                2
Podáváme jako přílohu k masu.