Citronová rýže se zelenou kaší

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Angrešt
  • 100 g Meloun žlutý
  • 100 g Rýže carnaroli
  • 100 ml Víno bílé
  • 600 ml Mléko polotučné
  • 3 kávová lžička Cukr krupice
  • 4 kávová lžička Citronová kůra
  • 0.5 kávová lžička Tresť vanilková
  • 1 ks Citrony
  • 2 ks Kiwi
  • 3 špetka Sůl
  • 3 polévková lžíce Sirup javorový
  • 5 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Škrob jemný kukuřičný gustin
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 288 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 181 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 348.3 mg
  • Vláknina 10201 mg
  • Vitamín A 10201 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 83.2 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čerstvé angrešty omyjeme a necháme okapat. Přivedeme k varu 100 ml vody, bílé víno, polovinu vanilkového extraktu a cukr. Přidáme angrešt a při mírné teplotě dusíme asi 15 minut. Poté necháme vychladnout.

  • 2

    Oloupeme kiwi a nakrájíme je na kostky. Meloun oloupeme, vyjmeme semena a také nakrájíme na kostky. Vše přidáme k angreštu.

  • 3

    Smícháme 4 polévkové lžíce vody s kukuřičným škrobem, přidáme nakrájené ovoce a zlehka povaříme.

  • 4

    Ohnivzdornou nádobu naplníme rýží, zbylým vanilkovým extraktem, citronovou kůrou a 3 špetkami soli. Vše přivedeme k varu a přiklopené vaříme při mírné teplotě asi 10 minut. Poté vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme dalších 10 minut.

  • 5

    Podle chuti dochutíme citronovou šťávou, javorovým sirupem a necháme trochu vychladnout.

  • 6

    Do sklenic urovnáme střídavě vrstvy citronové rýže a zelené kaše. Nakonec ozdobíme piniovými semeny a proužky citronu.

Komentáře k receptu