Citronová rýže po indicku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Ořechy Kešu
  • 50 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Kurkuma
  • 1 kávová lžička Koriandr čerstvý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Čertovo lejno
  • 10 ks Chilli paprička
  • 10 ks Chilli paprička zelená
  • 5 ks Kari listy
  • 0.5 l Voda pitná
  • 0.5 kg Rýže Basmati
  • 4 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Cizrna černá
  • 2 polévková lžíce Cizrna
  • 2 polévková lžíce Hořčičné semínko
  • 3 polévková lžíce Ořechy burské pražené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 728 kcal
  • Sacharidy 61 g
  • Tuky 48 g
  • Sodík 259 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 60 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 662.4 mg
  • Vláknina 11816 mg
  • Vitamín A 11816 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 46 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rýži uvaříme v osolené vodě, scedíme, zalijeme dvěma lžícemi oleje a důkladně zamícháme. Na pánvi rozehřejeme olej, smažíme na něm burské oříšky i kešu, dokud lehce nezezlátnou. Poté je odložíme bokem. Na stejném oleji osmažíme assafoetidu (čertovo lejno), hořčičná semínka a lístky kari.

  • 2

    Na pánev umístíme nakrájené červené i zelené chilli papričky, cizrnu a kurkumu. Celou směs smažíme dokud nezezlátne, poté zalijeme trochou vody a necháme dusit.

  • 3

    Smícháme s rýží, pokapeme citronovou šťávou, přidáme ořechy a zamícháme. Ozdobíme lístky koriandru a můžeme podávat.

Komentáře k receptu