Omeletové nudle I

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 50 g Tuk
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 dl Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 589 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 58 g
  • Sodík 389 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 302.8 mg
  • Draslík 85.9 mg
  • Vláknina 210 mg
  • Vitamín A 210 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce rozšleháme v polovině mléka, osolíme, přidáme nadrobno nasekanou petrželovou nať a po malých částech přisypáváme hladkou mouku. Vymícháme hustší těsto a poté přilijeme zbytek mléka. Tímto způsobem se vyvarujeme hrudek v těstě.

  • 2

    Těsto musí být velmi řídké, aby se dobře rozlévalo na rozpálenou pánev potřenou tukem v tenkých vrstvách. Pečeme z obou stran.

  • 3

    Takto opečené omelety nakrájíme na proužky cca 40 mm dlouhé a 10 mm široké.

  • 4

    K polévce omelety podáváme zvlášť na talířku.

Komentáře k receptu