Jahodové tiramisu

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Cukr třtinový
  • 400 g Jahody zahradní
  • 250 g Mascarpone
  • 250 g Piškoty cukrářské
  • 290 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 100 ml Víno červené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 790 kcal
  • Sacharidy 64 g
  • Tuky 54 g
  • Sodík 271 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 62 g
  • Cholesterol 181.1 mg
  • Draslík 245.8 mg
  • Vláknina 5250 mg
  • Vitamín A 5250 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 58.9 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cukrářské piškoty pokapeme sladkým dezertním vínem.

  • 2

    Mascarpone smícháme s ušlehanou smetanou.

  • 3

    Do nádoby o objemu 1 litr /nejlépe skleněná mísa/ dáme polovinu piškot, polovinu rozmačkaných jahod a polovinu mascarpone, uděláme dvě vrstvy.

  • 4

    Povrch ozdobíme plátky jahod a necháme přes noc v chladu.

Komentáře k receptu