Hovězí karboše
Suroviny
- 1 g Sůl
 - 1 g Pepř černý mletý
 - 285 ml Pivo světlé 12% 4,5% obj.
 - 510 ml Hovězí vývar základní
 - 10 ml Olej rostlinný
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Petržel - nať
 - 1 hrst Bylinky čerstvé - svazek
 - 1 kg Hovězí libové
 - 2 polévková lžíce Cukr moučkový
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
 - 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 435 kcal
 - Sacharidy 15 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 583 mg
 - Bílkoviny 59 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 145 mg
 - Draslík 998.4 mg
 - Vláknina 1038.5 mg
 - Vitamín A 1038.5 mg
 - Vitamín B6 1.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.8 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 19.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hovězí steak nakrájíme na 1 cm kostičky. V rendlíku rozehřejeme 2 lžíce oleje a 6-7 minut z obou sran opékáme maso dozlatova. Opečené maso vyndáme z rendlíku a necháme vychladnout. Na opékání masových koláčků můžeme dle uvážení přilít olej.
 - 
                                2
Stáhneme plamen a v oleji ještě orestujeme cibulku, kterou si předem nakrájíme na kolečka. Posypeme ji moukou a cukrem a necháme vše 1-2 minuty dojít. Přilijeme pivo a hovězí vývar, občas zamícháme a vaříme. Do rendlíčku vložíme orestované hovězí maso se špetkou bylinek a rajským protlakem. Vše pečlivě promícháme, rendlík přikryjeme a vložíme na 60-120 minut do trouby, než se maso upeče. Při pečení musíme maso několikrát promíchat. Nakonec vyjmeme koření a pokrm dle uvážení dochutíme solí a pepřem. Ozdobíme talíře petrželovou natí.