Smažený hrášek

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 2 g Tuk
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 4 polévková lžíce Mléko polotučné
  • 2 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 32 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 79 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 62.5 mg
  • Draslík 20.5 mg
  • Vláknina 74 mg
  • Vitamín A 74 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce, mléko, mouku a špetku soli rozkvedláme na řidší těsto.

  • 2

    Mezitím v malém rendlíku silně rozehřejeme tuk asi tak 1 cm vysoko.

  • 3

    Poté těsto přes cedník na přípravu játrové rýže po částech vlijeme do rozehřátého tuku.

  • 4

    Vidličkou vzniklé hrášky v tuku rozdělíme, aby se při smažení neslepily.

  • 5

    Osmažené hrášky vyndáme děrovanou lopatičkou a pokládáme na talíř přikrytý papírovým ubrouskem, aby se přebytečný tuk odsál.

  • 6

    Hrášky podáváme lžíci na každou porci zvlášť.

Komentáře k receptu