Bruselské kapustičky s žampionovou rýží

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 150 g Kapusta růžičková
  • 100 g Rýže loupaná
  • 100 g Žampiony čerstvé
  • 5.6 g Olej rostlinný
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 271 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 240 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 46 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 253.3 mg
  • Vláknina 11319.5 mg
  • Vitamín A 11319.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kapustičky uvaříme téměř doměkka v osolené vodě a necháme okapat. Žampiony nakrájíme na plátky, cibuli na drobné kostičky a osmažíme na oleji. Česnek prolisujeme.

  • 2

    Rýži spaříme a uvaříme se špetkou soli doměkka. Hotovou rýži smícháme s žampiony a kapustičkami, ochutíme špetkou soli, pepře, česnekem, urovnáme do pekáčku a chvilku zapečeme.

Komentáře k receptu