Povidlové chlebíčky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Povidla švestková
  • 100 g Tuk
  • 10 g Cukr vanilka
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 0.5 kávová lžička Rum
  • 1 ks Citrony
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 4 ks Žemle tuková
  • 1 špetka Skořice mletá
  • 0.125 l Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 485 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 79 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 149.5 mg
  • Draslík 75.3 mg
  • Vláknina 2389.8 mg
  • Vitamín A 2389.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.3 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žemle oloupeme a nakrájíme je na 1cm silné plátky tak, aby vždy dva plátky zůstaly spojeny.

  • 2

    Vnitřní stranu potřeme povidly ochucenými rumem a citronovou šťávou. Plátky přitlačíme k sobě.

  • 3

    Žemle necháme změknout v mléce s vanilkou. Vyjmeme je, namočíme do rozšlehaných vajec a v horkém tuku je smažíme dozlatova.

  • 4

    Podáváme sypané cukrem a skořicí.

Komentáře k receptu