Zavařená kukuřice
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 2374 kcal
- Sacharidy 395 g
- Tuky 68 g
- Sodík 2918 mg
- Bílkoviny 60 g
- Uhlovodany 395 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 44 mg
- Vláknina 1115 mg
- Vitamín A 1115 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Nejprve očistíme kukuřici od slupky a vaříme dokud kukuřice nezměkne. Kukuřici necháme vychladit. 
- 
                                2Mezitím v hrnci smícháme vodu, ocet, sůl a cukr. Celé přivedeme k varu a přidáme kousky cibule a pepř. 
- 
                                3Vychladlou kukuřici vyloupeme a zrníčka vkládáme do zavařovacích sklenic, které poté vrchovatě zalijeme připraveným vařícím lákem. 
- 
                                4Sklenice uzavřeme a podle běžného postupu zavaříme. 
- 
                                5Zavařené kukuřice necháme uskladněné v chladné a tmavé místnosti. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        