Kulajda

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 280 g Brambory
  • 67 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 400 g Vejce slepičí
  • 13 g Sůl
  • 67 g Tuk
  • 1.3 g Kmín celý
  • 33 g Kopr sterilovaný
  • 130 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 70 ml Ocet kvasný lihový
  • 2 l Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 202 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 1199 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 180.8 mg
  • Draslík 299.7 mg
  • Vláknina 2047.4 mg
  • Vitamín A 2047.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z tuku a prosáté mouky připravíme světlou zásmažku, za stálého prošlehávání metlou ji zalijeme vlažným vývarem a uvedeme do varu. Za občasného prošlehávání zvolna vaříme nejméně půl hodiny.

  • 2

    Přidáme opláchnuté a na malé kostičky nakrájené brambory, kmín a vaříme téměř doměkka.

  • 3

    Potom do polévky přilijeme smetanu, přidáme jemně nakrájený kopr, sůl, ocet a krátce povaříme.

  • 4

    Zastřené horké vejce vkládáme do polévky při podávání.

Komentáře k receptu