Rajčatový salát s jablky a jogurtem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 8 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 25 g Cibule
  • 200 g Jablka
  • 200 g Rajčata
  • 100 g Jogurt bílý
  • 1 kávová lžička Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 108 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 123 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 374.5 mg
  • Vláknina 6735 mg
  • Vitamín A 6735 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.6 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jablka zbavíme jádřinců a spolu s rajčaty nakrájíme na tenké plátky. Cibuli a petrželovou nať nakrájíme nadrobno a smícháme s jogurtem.

  • 2

    V míse smícháme rajčata s jablky, osolíme je, zakapeme citronovou šťávou a zalijeme jogurtem. Pod fólií necháme v lednici vychladit.

Komentáře k receptu