Kuře na zázvoru
Suroviny
- 500 g Kuřecí prsa
 - 7 g Sůl
 - 100 g Cukr krupice
 - 3 g Zázvor celý
 - 5 g Pepř bílý
 - 100 ml Kečup
 - 40 ml Omáčka sójová
 - 40 ml Olej sezamový
 - 20 ml Víno rýžové čínské
 - 100 ml Olej arašídový (podzemnicový)
 - 100 ml Omáčka sojová světlá
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Mrkev kořen
 - 1 ks Paprika zelená
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 dl Ocet rýžový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 443 kcal
 - Sacharidy 33 g
 - Tuky 83 g
 - Sodík 1523 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 27 g
 - Cholesterol 53.3 mg
 - Draslík 363.7 mg
 - Vláknina 2995 mg
 - Vitamín A 2995 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.3 mg
 - Vitamín E 2.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kuřecí maso nakrájíme na kostičky, vložíme do mísy, přidáme 2 lžíce sójové omáčky, rýžové víno, sůl, pepř, a sezamový olej. Všechny přísady dobře promícháme, zakryjeme fólií a necháme 20 minut uležet v lednici.
 - 
                                2
Mezitím si připravíme omáčku. V hrnci ohřejeme ocet, osladíme, přidáme kečup a 2 lžíce sójové omáčky a zahříváme, dokud se cukr nerozpustí.
 - 
                                3
Na hluboké pánvi opečeme kuřecí maso, které jsme vyjmuli z marinády a odstavíme.
 - 
                                4
V pánvi Wok rozehřejeme arašídový olej, na něm orestujeme pokrájený zázvor a česnek dokud nezačnou vonět, přidáme papriku a mrkev nakrájené na proužky, cibuli nadrobno a nakonec, když zelenina zesklovatí, přidáme maso a připravenou omáčku.
 - 
                                5
Servírujeme nejlépe s rýží nebo rýžovými nudlemi.