Kuřecí stehna na zázvoru s červeným pomerančem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 400 g Kuřecí stehna
  • 300 g Pomeranče
  • 30 g Zázvor celý
  • 8 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 50 ml Pomerančová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 469 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 1711 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 166 mg
  • Draslík 786.4 mg
  • Vláknina 8165 mg
  • Vitamín A 8165 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 93.1 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí stehna omyjeme, osušíme, polovinu zázvoru nastrouháme, polovinu nakrájíme na drobné nudličky, kůru z červeného pomeranče nakrájíme na tenké proužky. Kuřecí stehna potřeme strouhaným zázvorem, vidličkou přizvedneme kůži a nudličky zázvoru pod kůži rovnoměrně rozprostřeme. Do pekáčku nalijeme pomerančovou šťávu, přisypeme pomerančovou kůru, přiložíme kuřecí stehna, osolíme opepříme, pekáček vložíme do vyhřáté trouby a pečeme, až bude kůže na stehnech zlatavá a křupavá.

  • 2

    Upečená stehna podáváme s plátky oloupaného červeného pomeranče.

Komentáře k receptu