Netradiční polévka z kapra s kečupem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 300 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 0.5 ks Kapr obecný
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Bobkový list
  • 4 ks Nové koření celé
  • 5 ks Pepř černý celý
  • 1.5 l Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Kečup
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 613 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 290 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 346.1 mg
  • Draslík 1219.4 mg
  • Vláknina 22017.1 mg
  • Vitamín A 22017.1 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.6 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kapra i s hlavou očistíme, cibuli nakrájíme na kolečka a vaříme v osolené vodě asi dvacet minut na mírném plameni i s kořením. Poté vývar přecedíme a vmícháme do něj smetanu s rozšlehanými žloutky a kečup. V polévce chvilku prohřejeme pečlivě obrané a nakrájené maso a dochutíme drobně posekanou petrželkou.

Komentáře k receptu