Jahody s octem balsamico a sýrem mascarpone

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Jahody zahradní
  • 180 g Mascarpone
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 polévková lžíce Ocet ze šampaňského - Balsamic
  • 1 polévková lžíce Máta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 200 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 13 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 54.5 mg
  • Draslík 176.6 mg
  • Vláknina 4539.9 mg
  • Vitamín A 4539.9 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 66.3 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jahody očistíme pouze vlhkým hadříkem, neoplachujeme je, aby nebyly příliš rozmáčené. Nakrájíme je na kostky a vložíme do mísy.

  • 2

    Přidáme ocet, čerstvě umletý pepř a zamícháme. Zakryjeme potravinářskou folií a vložíme alespoň na 4 hodiny do lednice.

  • 3

    Před podáváním vmícháme mátové lístky.

  • 4

    Do misek naservírujeme sýr mascarpone, navrch upravíme jahody, podle chuti opepříme a ozdobíme mátou.

Komentáře k receptu