Klasický hovězí vývar s knedlíčky
Suroviny
- 150 g Celer bulvový
- 50 g Strouhanka
- 500 g Hovězí maso přední
- 1 ks Cibule
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 ks Petržel kořen
- 1 stroužek Česnek
- 1.5 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Houby sušené
- 1 polévková lžíce Libeček
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 301 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 12 g
- Sodík 255 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 170.1 mg
- Draslík 808.1 mg
- Vláknina 7620.3 mg
- Vitamín A 7620.3 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 55.1 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Přední hovězí maso očistíme, kořenovou zeleninu oloupeme, cibuli neloupanou rozpůlíme, petrželovou nať posekáme nadrobno. Do játrové zavářky vmícháme jeden žloutek a na prkénku, posypaném strouhankou, tvoříme malé knedlíčky. 
- 
                                2Do většího hrnce vlijeme vodu, přidáme maso, sůl, houby, cibuli. Když se polévka začne vařit, stáhneme plamen, aby jen probublávala. Až bude maso poloměkké, vložíme do polévky kořenovou zeleninu vcelku a libeček. 
- 
                                3Maso dovaříme, vývar přecedíme, zavaříme do něj játrové knedlíčky. Po zhruba deseti minutách přidáme podle chuti nakrájenou vařenou zeleninu. Do hotové polévky vmícháme petrželovou nať. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        