Indické kuřecí kostky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Jogurt bílý
  • 600 g Kuřecí prsa
  • 200 g Rajčata
  • 6 g Sůl
  • 4 g Kardamom
  • 5 g Skořice mletá
  • 3 g Garam masala
  • 3 g Pepř bílý
  • 40 g Koriandr čerstvý
  • 20 g Pasta česneková
  • 20 g Pasta zázvorová
  • 60 ml Olej arašídový (podzemnicový)
  • 40 ml Limetková šťáva
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Chilli paprička
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 255 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 525 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 68.3 mg
  • Draslík 611.3 mg
  • Vláknina 3940.7 mg
  • Vitamín A 3940.7 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.5 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na hluboké pánvi rozehřejeme arašídový olej a osmažíme cibuli nakrájenou nadrobno dozlatova. Mezitím si do mísy nakrájíme rajčata, přidáme česnekovou a zázvorovou pastu, chilli papričku, skořici, garam masalu, pepř, sůl a kardamom. Všechno promícháme,přidáme na pánev a restujeme za stálého míchání 5 minut.

  • 2

    Kuřecí prsa nakrájíme na kostky, přihodíme ke směsi a restujeme 6 minut, pravidelně promícháváme. Nakonec přilijeme jogurt, zamícháme a necháme na mírném ohni 10 minut dusit. Hotové maso pokapeme limetkovou šťávou, ozdobíme posekaným koriandrem a ihned podáváme, nejlépe s pečivem.

Komentáře k receptu