Indické grilované kuřecí kousky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 2 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 4 ks Cibule
  • 4 ks Rajčata
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 4 ks Paprika červená
  • 10 ks Chilli paprička zelená
  • 2 špetka Sůl
  • 1 kg Kuřecí prsa
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 3 polévková lžíce Mouka kukuřičná
  • 4 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • 2 polévková lžíce Pasta česneková
  • 2 polévková lžíce Pasta zázvorová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 650 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 445 mg
  • Bílkoviny 62 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 283.3 mg
  • Draslík 1474.1 mg
  • Vláknina 8985.3 mg
  • Vitamín A 8985.3 mg
  • Vitamín B6 2.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 119.6 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 138.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na marinádu si smícháme citronovou šťávu, chilli koření a špetku soli. Prsa zbavíme nečistot, nakrájíme je na malé kousíčky a necháme je marinovat po dobu 30 minut. Následně je vyjmeme a vymačkáme z nich šťávu.

  • 2

    Smícháme dohromady nakrájené zelené chilli papričky, nakrájené lístky koriandru, smetanu, česnekovou a zázvorovou pastu, vejce, kukuřičnou mouku a špetku soli. Důkladně a pečlivě zamícháme ještě jednou.

  • 3

    Kuřecí kousky necháme v této směsi marinovat 24 hodin, v lednici. Rajčata omyjeme, zbavíme nečistot a rozkrájíme na čtvrtky, které zbavíme dužiny. Cibuli a papriku také zbavíme nečistot, papriku zbavíme jadřince a nakrájíme na kostičky. Cibuli na kolečka.

  • 4

    Kuřecí napícháme postupně s kolečky cibule, kostičkami papriky a rajčaty na špízy. Potřeme rozpuštěným máslem a pečeme na grilu. Občas otočíme. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu