Pikantní grilovaný platýz

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 500 g Platýz - filety
  • 1 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 5 ks Chilli paprička
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 1 polévková lžíce Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Cukr moučkový
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 309 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 205 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 126.6 mg
  • Draslík 997.2 mg
  • Vláknina 881 mg
  • Vitamín A 881 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 42.5 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sójovou omáčku smícháme s moučkovým cukrem. Utřeme česnek, přelijeme lžící oslazené sójové omáčky a lžící vody. Směs dobře promícháme. Nalijeme na omyté porce platýze a necháme asi 1 hodinu odležet.

  • 2

    Porce zvolna grilujeme za občasného potírání sójovou směsí. Měkké maso upravíme na mísu a přelijeme rozehřátým máslem.

  • 3

    Zbylou sójovou omáčku smícháme s nasekanými chilli papričkami a citronovou šťávou. Pikantní směsí zakapeme porce platýze.

  • 4

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu