Ruský salát s bramborami a fazolkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Brambory
  • 100 g Hrášek
  • 200 g Mrkev kořen
  • 250 g Fazolové lusky zelené
  • 100 ml Olej olivový
  • 0.5 kávová lžička Hořčice
  • 1 ks Okurky nakládané
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Červená řepa
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Ocet Sherry
  • 0.5 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Kapary
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 467 kcal
  • Sacharidy 47 g
  • Tuky 143 g
  • Sodík 1247 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 43 g
  • Cholesterol 92.6 mg
  • Draslík 1204.3 mg
  • Vláknina 25821.2 mg
  • Vitamín A 25821.2 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 38.8 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory omyjeme a ve slupce vaříme cca 20-25 min. Do dalšího hrnce dáme vařit červenou řepu. Mezitím očistíme fazolky, oloupeme mrkev a společně povaříme v osolené vodě cca 10 min. Čerstvě vyloupaný hrášek povaříme zvlášť, cca 3 min. Poté zeleninu scedíme, necháme okapat a brambory i řepu oloupeme.

  • 2

    Na kousky nakrájíme fazolky, mrkev, řepu a brambory. Okurku a kapary necháme okapat a nadrobno nasekáme. Smícháme se zeleninou a octem.

  • 3

    Na zálivku utřeme žloutek s hořčicí a citronovou šťávou. Postupně za stálého šlehání přiléváme olej a mícháme do krémové konzistence. Dochutíme solí, pepřem a zlehka vmícháme do zeleniny. Rozdělíme na talíře a podáváme.

Komentáře k receptu