Rybí salát ruský

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 300 g Pangasius - filety
  • 1 ks Citrony
  • 2 ks Rajčata
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Petržel - nať
  • 1 ks Celer řapíkatý
  • 3 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • 3 polévková lžíce Majonéza
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 141 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 211 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 125.2 mg
  • Draslík 203.5 mg
  • Vláknina 3807 mg
  • Vitamín A 3807 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.5 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce uvaříme natvrdo, z jednoho vyndáme žloutek a necháme ho stranou. Zbytek vajec nakrájíme nadrobno.

  • 2

    Uvařené bílé rybí maso necháme zchladnout, v míse rozdrobíme na kousky, přidáme vejce, smetanu, majonézu, sůl, pepř a 1 polévkovou lžíci nasekané petrželové natě.

  • 3

    Rajčata rozkrojíme na čtvrtiny, rozdělíme na čtyři talířky a na ně poklademe rybí salát.

  • 4

    Ozdobíme přes síto rozdrobeným žloutkem, plátky citronu, petrželovou natí a řapíky celeru.

Komentáře k receptu