Syrový marinovaný losos s hořčičnou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Losos - filety
  • 100 g Hořčice plnotučná
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 kávová lžička Křen
  • 3 hrst Kopr čerstvý
  • 1 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Sůl mořská
  • 2 polévková lžíce Cukr třtinový
  • 3 polévková lžíce Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 140 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 2270 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 32.5 mg
  • Draslík 293.1 mg
  • Vláknina 670.5 mg
  • Vitamín A 670.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.2 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lososové filety rozložíme na pracovní plochu, odstraníme kostičky a potřeme je směsí mořské soli, cukru a pepře. Kopr opláchneme, osušíme a nahrubo nasekáme. Jeden filet vždy posypeme koprem a překryjeme druhým. Jednu třetinu kopru odložíme na omáčku. Maso vložíme do plastikového sáčku, vytlačíme vzduch a uzavřeme. Položíme do pánve, zatížíme prkénkem a necháme 1-2 dny marinovat v lednici. Mezitím občas otočíme.

  • 2

    Zbylý kopr nasekáme najemno, smícháme s octem, hořčicí, strouhaným křenem, ochutíme solí a pepřem. Filety vyjmeme ze sáčku, otřeme papírovou utěrkou a šikmo ostrým nožem nařežeme na tenké plátky. Podáváme studené s hořčičnou omáčkou. Jako přílohu můžeme použít čerstvě opečený toastový chléb.

Komentáře k receptu