Tagliatelle s uzeným lososem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 50 g Sýr Parmezán
  • 150 g Smetana 12% (konzumní)
  • 250 g Losos uzený
  • 340 g Těstoviny Tagliatelle
  • 100 ml Mléko polotučné
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Kapary
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 379 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 227 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 44 g
  • Cholesterol 49.3 mg
  • Draslík 190.9 mg
  • Vláknina 3044.7 mg
  • Vitamín A 3044.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na másle krátce osmažíme česnek. Za stálého míchání přisypeme mouku a potom přiléváme mléko, dokud nezhoustne. Přidáme parmezán, přilijeme zakysanou smetanu a vše vaříme, dokud se sýr nerozpustí. Vložíme kopr, odstavíme, ale nenecháme vychladnout.

  • 2

    Tagliatelle uvaříme podle návodu a slijeme je. Přesypeme do velké mísy, přidáme lososa, kapary a zalijeme omáčkou. Vše důkladně promícháme a servírujeme.

Komentáře k receptu