Tagliatelle s uzeným lososem a koprem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Losos uzený
  • 400 g Těstoviny Tagliatelle
  • 500 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Kopr čerstvý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Pepř cayenský
  • 1.5 l Voda pitná
  • 4 cl Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 688 kcal
  • Sacharidy 79 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 396 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 73 g
  • Cholesterol 117 mg
  • Draslík 434.2 mg
  • Vláknina 5330 mg
  • Vitamín A 5330 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 126.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené těstoviny scedíme a necháme okapat. Snítky kopru opláchneme a usušíme. 2 snítky naskáme nahrubo, jednu zbývající necháme vcelku a použijeme do omáčky.

  • 2

    V hrnci povaříme smetanu s vermutem, přidáme celou snítku kopru a necháme zhoustnout.

  • 3

    Když nám smetana zhoustne v krémovou omáčku, vyjmeme snítku kopru. Omáčku dochutíme solí, cayenským a černým pepřem. Na plátky nakrájíme uzeného lososa, kterého vmícháme do omáčky. Přidáme nasekaný kopr.

  • 4

    Tagliatelle upravíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme.

Komentáře k receptu