Zázvorový dresink

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 10 g Zázvor celý
  • 70 ml Olej olivový
  • 70 ml Olej z vlašských ořechů
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Cibulka jarní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1353 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 148 g
  • Sodík 251 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 370.2 mg
  • Draslík 118.9 mg
  • Vláknina 1328.6 mg
  • Vitamín A 1328.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.3 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zázvorový kořen nasekáme najemno a rozmixujeme se žloutkem a solí. Postupně zvolna přiléváme oba druhy oleje.

  • 2

    Nakonec přidáme nahrubo nakrájenou cibuli a ještě promixujeme. Ochutíme pepřem.

  • 3

    Dresink je vhodný k drůbežím salátům nebo salátům z plodů moře.

Komentáře k receptu