Polévka telecí s houbami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 200 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Telecí maso přední
  • 450 g Telecí kosti
  • 140 g Houby čerstvé
  • 100 g Těstoviny Vermicelli
  • 1 kávová lžička Hřebíček
  • 1 ks Cibule
  • 6 ks Pepř černý celý
  • 1 špetka Muškátový květ
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1.2 l Voda pitná
  • 1.5 dl Smetana 16% (pochoutková)
  • 1 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
  • 3 polévková lžíce Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 594 kcal
  • Sacharidy 76 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 220 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 72 g
  • Cholesterol 196.5 mg
  • Draslík 1306.7 mg
  • Vláknina 37912.1 mg
  • Vitamín A 37912.1 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.9 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do velké pánve vložíme telecí maso a kosti a zalijeme vodou. Přivedeme k varu, přidáme nakrájenou cibuli, pepř, hřebíčky, muškátový květ a na mírném plameni vaříme 3 hodiny, dokud se nám vývar o třetinu nevypaří.

  • 2

    Poté vývar přecedíme, sesbíráme z povrchu tuk a nalijeme do čisté pánve. Přidáme telecí maso, houby, smetanu, uvedeme do varu a necháme povařit 12 minut.

  • 3

    Uvaříme v mírně osolené vařící vodě vermicelli - těstoviny, ca 10 minut.

  • 4

    Smícháme škrobovou moučku s mlékem v hladkou pastu. Vmícháme do polévky, aby zhoustla. Dle chuti osolíme, opepříme a před podáváním přidáme vermicelli. Okamžitě podáváme.

Komentáře k receptu