Polévka kyselá a ostrá
Suroviny
- 125 g Vepřové maso libové
 - 60 g Bambusové výhonky
 - 150 g Sýr sójový - Tofu
 - 1 kávová lžička Pepř bílý
 - 6 ks Shiitake houby
 - 3 ks Cibulka jarní
 - 1 špetka Sůl
 - 6 dl Vývar zeleninový
 - 1 polévková lžíce Sherry brandy
 - 1 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
 - 2 polévková lžíce Ocet vinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 463 kcal
 - Sacharidy 66 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 958 mg
 - Bílkoviny 29 g
 - Uhlovodany 65 g
 - Cholesterol 24.9 mg
 - Draslík 2598.5 mg
 - Vláknina 43568 mg
 - Vitamín A 43568 mg
 - Vitamín B6 2.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.2 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 795.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Procedíme houby, vymačkáme z nich vodu a vyhodíme tvrdé nohy. Pokrájíme na jemno. Na tenké nudličky nakrájíme tofu, maso a bambusové výhonky.
 - 
                                2
Ve velké pánvi uvedeme vývar do varu a přidáme všechny ingredience, přivedeme k varu a povaříme minutu. Přidáme víno, vinný ocet a sójovou omáčku.
 - 
                                3
Polévku podáváme horkou, ozdobenou jarní cibulkou.