Polévka vajíčková kyselá

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Cibule
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 5 g Sůl
  • 2 g Bobkový list
  • 3 g Nové koření celé
  • 10 g Pažitka
  • 3 g Pepř černý celý
  • 50 g Mouka pšeničná hladká
  • 120 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 1200 ml Voda pitná
  • 20 ml Ocet vinný
  • 4 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 263 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 579 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 272.3 mg
  • Draslík 123.5 mg
  • Vláknina 1534.5 mg
  • Vitamín A 1534.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.1 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mouku a usmažíme středně hnědou jíšku. Zalijeme vodou, rozmícháme, přidáme kuličky pepře, nového koření, bobkový list a osolíme. Koření povaříme, aby se uvolnila vůně.

  • 2

    Polévku okyselíme octem, v misce rozkvedláme vejce a za stálého míchání vlijeme do vroucí polévky. Nakonec přidáme sladkou smetanu, necháme projít varem a odstavíme.

  • 3

    Polévku podáváme horkou s trochou posekané pažitky.

Komentáře k receptu