Sladký fíkový koláč

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 250 g Piškoty cukrářské
  • 150 g Fíky čerstvé
  • 60 g Puding vanilková příchuť
  • 50 g Cukr krupice
  • 350 g Mascarpone
  • 10 g Vanilkový lusk
  • 60 ml Víno Marsala
  • 120 ml Mléko plnotučné
  • 100 ml Smetana 12% (konzumní)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 374 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 125 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 19.3 mg
  • Draslík 67.8 mg
  • Vláknina 1712.5 mg
  • Vitamín A 1712.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.4 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 106 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme pudinkový prášek s cukrem, mlékem, smetanou a vanilkovou esencí, vše důkladně rozmícháme. Na mírném plameni necháme krém za stálého míchání zhoustnout, vyndáme vanilku, vychladíme. Do vychladlého krému přidáme mascarpone.

  • 2

    Do formy vložíme papír na pečení, na dno položíme polovinu piškotů. Pokapeme je polovinou marsaly, posypeme polovinou fíků a přidáme polovinu krému. Stejným způsobem vytvoříme i další vrstvu. Formu vložíme do igelitového sáčku a dáme na 4 hodiny do chladničky, dokud dort neztuhne.

  • 3

    Potom vyklopíme z formy a ozdobíme čerstvými fíky.

Komentáře k receptu